Gebakken langoustinestaartjes met asperge

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Bind de asperges met een zacht touw tot een bussel. Leg dat busseltje in een ruime pan gevuld met gezouten water. Breng ze aan de kook en laat deze dikke exemplaren 4 à 5 minuten koken. Kijk er op toe dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt. haal de pan van het vuur en laat ze 15 à 20 minuten met gesloten deksel doorgaren.
  • 2 Ze zijn gaar als je het uiteide tussen duim en wijsvinger kan pletten zonder dat ze in twee breken.
  • 3 Bak de langoustinestaartjes kort in hete olijfolie.
  • 4 Maak de bieslookbotersaus. Vertrek van een blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel. Werk de saus af met de fijngesnipperde bieslook.
  • 5 Leg op elk bord een asperge. Schik er de langoustinestaartjes bovenop. Werk eventueel af met een krokant stengeltje van bladerdeeg. Serveer de saus er apart bij.

Gebakken langoustinestaartjes met asperge is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept