Gegrilde sint-jakobsvruchten met spaghetti van

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en snijd ze in twee. Rasp deze stukken met een fijne rasp of mandoline om zo de gewenste stukjes spaghetti te krijgen.
  • 2 Breng gezouten water met een beetje suiker aan de kook en kook daarin de aspergespaghetti. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • 3 Verwijder de steeltjes van de lamsoren en was de blaadjes.
  • 4 Snijd de sint-jakobsvruchten doormidden. Grill ze in een grillpan.
  • 5 Laat de lamsoren even opwellen in een pan met wat olijfolie.
  • 6 Stoof de spaghetti van asperges even aan in wat boter met peper en zout, een snuifje suiker en nootmuskaat.
  • 7 Maak de blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel. Wat overblijft van de saus kan in de koelkast worden bewaard zonder dat ze gaat schiften.
  • 8 Leg een kleine keukenring op een bord. Vul met de spaghetti van asperges, leg er de sint-jakobsvruchten bovenop. Werk af met blaadjes lamsoor en een streepje blanke botersaus.

Gegrilde sint-jakobsvruchten met spaghetti van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept