Schelvis met waterkers

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een klassieke puree en werk deze af met de zure room en de blaadjes van de waterkers (roer er die pas onder net voor het dresseren, net als de garnaaltjes). Stoof in een beetje boter het sjalotje. Stoof de appel en voeg het currypoeder toe. Blus het geheel met de witte wijn en laat die even doorkoken. Voeg de visfumet en room toe en laat de saus even inkoken. Zeef de saus en kruid met peper en zout. Werk de saus voor het serveren af met een klontje boter. Bak de schelvis op de velkant krokant aan in een beetje vetstof en kruid deze af. Gaar in de oven op 180°C gedurende 5 minuten.

Schelvis met waterkers is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept