Rode poon met groene stoemp

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 2 Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn. Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen. Laat een minuut koken. Haal met een schuimspaan de waterkers uit het water en spoel onmiddellijk met koud water of leg in een kom met water en ijs. Laat volledig afkoelen. Doe nu de spinazie in de kookpot en doe hetzelfde.
  • 3 Pers met de handen het water uit de groenten. Doe ze in de blender. Voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje. Houd apart.
  • 4 Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
  • 5 Voeg de room, hoeveboter en gemixte groenten toe aan de aardappelen. Stamp ze tot een mooie puree. Kruid met pezo en nootmuskaat en houd even warm.
  • 6 Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon. Kruiden met pezo. Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie. Leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven. Bestrijk de vis met olijfolie.
  • 7 Plaats de vis in de voorverwarmde oven, laat 4 minuten braden.
  • 8 Maak met 2 soeplepels quenelles van de stoemp en verdeel deze over de warme borden. Leg er de poonfilets op, werk af met kervelpluksels.

Rode poon met groene stoemp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept