wijtingrolletjes met gerookte zalm
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
2
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Solo Open Kitchen
print
Ingrediƫnten
2 wijtingfilets
gerookte zalm
peper en zout
een beetje braadvet
witte wijn
voor de saus
1/4 liter mossel of visbouillon
1 potje zure room
250 gram champignons
Bereiding
kruid elke wijtingfilet met peper en zout. beleg met gerookte zalm en rol op. prik elk rolletje vast. beboter een vuurvaste schaal,leg er de rolletjes in. giet er een bodem witte wijn in en leg op elk rolletje nog een klontje solo boter;zet in een oven van 180 graden. voor de saus: doe 1/4 mossel of visbouillon in een sauspan,voeg daar de 200 ml zure room aan toe en breng zachtjes aan de kook,meng goed tot de bouillon en room een geheel vormen,voeg dan de champignons toe en laat alles zachtjes verder pruttelen tot het mengsel ingekookt is tot een zacht gebonden smeuige saus. als de rolletjes wijting gaar zijn,voeg dan ook het braadvocht van de ovenschaal aan de champignons toe. alles goed mengen. dien de rolletjes met de champignons en bestrooi met gehakte peterselie.
wijtingrolletjes met gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel »
Lenteschotel met zalm en venkel »
Zalm met venkelsalade »
Warme salade uit de wok »
Soepje van wijting en mosselen met champignons »
Soep Van Wijting En Mosselen Met Champignons »