1 Kook de aardappelen in een grote pot water voor ongeveer 12 minuten totdat ze zacht zijn. Giet goed af en kruid naar keuze. Doe er een scheutje melk bij en stamp fijn. Zet opzij en laat afkoelen.
2 Wanneer de puree afgekoeld is, doe in een spuitzak. Neem Sint-Jacbosschelpen die dienen als bord en spuit er een randje van aardappelpuree op. Zet ze daarna op een bakplaat.
3 Voor de saus: meng de maïzena met 3 el melk. Doe de rest van de melk in een pan en breng aan de kook. Doe er de maïzena bij en laat koken terwijl je regelmatig roert. Voeg de cheddar of gruyère kaas toe en een klontje boter. Roer op een laag vuur totdat alles gesmolten is. Kruid naar keuze.
4 Verdeel de scampi’s over de Sint-Jacbosschelpen en giet er saus over. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Zet in een voorverwarmde oven en laat 2-3 minuten bakken.