Zalmterrine met spinazie

9
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken
  • 2
    - snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes
  • 3
    - meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout
  • 4
    - verwarm de oven voor op 150°C
  • 5
    - bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen
  • 6
    - schep 2 el van het roommengsel in de vorm
  • 7
    - verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes
  • 8
    - leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over
  • 9
    - leg hierop de gerookte zalm1
  • 0
    - herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel1
  • 1
    - vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie1
  • 2
    - leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij1
  • 3
    - zet 30 minuten in de oven1
  • 4
    - laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast1
  • 5
    - meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper1
  • 6
    - stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken1
  • 7
    - serveer met het sausje

Zalmterrine met spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmterrine met spinazie
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept