Dorade met olijvenpuree

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de olijven en de peterselie grof. Snij de ratte-aardappelen in blokjes en kook ze gaar in de kippenbouillon. Kook de andere aardappelen gaar en pureer ze met een scheutje karnemelk en wat boter. Roer er de ratte-aardappelblokjes, de olijven en de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix de look en de basilicum grof. Meng ze met 1 el olijfolie door de tomatenblokjes. Zet koel weg en roer regelmatig om. Bak de dorade aan beide kanten in hete olijfolie. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef. Leg een kleine ring op de borden en vul op met de tomatentartaar. Vorm Schik de olijvenpuree ernaast en leg de vis erop. Werk de borden af met druppels olijfolie en bestrooi met zout.

Dorade met olijvenpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Catalaans brood met olijvenpuree
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tapenade (olijvenpuree)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip piri piri met aardappel-olijvenpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept