Koolvis met champignons

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°.
  • 2 De Parijse champignons schoonmaken en fijnhakken. De gepelde sjalotjes fijnsnijden. De sjalotjes in wat solo stoven tot ze glazig zijn, de gehakte champignons toevoegen, kruiden met pezo en alles al roerend goed laten doorstoven tot al het vocht is verdampt.
  • 3 Het champignon-sjalotmengsel verdelen over vier individuele, ovenvaste schaaltjes en bestrooien met wat gemalen kaas.
  • 4 De visblokjes gedurende 3 minuten pocheren in de visfumet, ze met een schuimspaan uit de pan halen en verdelen over de schaaltjes.
  • 5 De 20 gr solo smelten en de 20 gr bloem eronder mengen, 1,5 dl pocheervocht en 1,5 dl room toevoegen, tot de helft inkoken en over de visblokjes gieten.
  • 6 De shii-takes, de hoornen des overvloeds en de cantharellen met een borsteltje schoonmaken en ze onversneden in een koekenpan bakken in hete solo, kruiden met pezo. De paddestoelen in het midden op de vis schikken en alles bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
  • 7 De schaaltjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven zetten (de kaas moet goed doorsmelten, maar mag niet gratineren).
  • 8 Dit gerecht kunt u ook maken met, kabeljauw, tongschar, pollak, poon, knorhaan, zeewolf...

Koolvis met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept