forel op oost-vlaamse wijze

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -de forellen zeer goed spoelen,invrijven met z&p
  • 2 -de uien fijnhakken,de wortels en de bleekselderstengel in kleine brunoise snijden
  • 3 -groenten 5 min laten stoven
  • 4 -de forelen op dit groentenbed schikken en spijzen met p&z
  • 5 bevochtigen met het bier en water 15 min laten pocheren
  • 6 -de forellen uit het vocht nemen en warm houden
  • 7 -het vocht samen met de room tot de helft laten inkoken
  • 8 -indien nodig saus binden
  • 9 -de forelen ontdoen van hun vel1
  • 0 -sap van 1/2 citroen met 50cl water ,enkele gekneusde peperkorels,1/2 fijngegehakte sjalotje en 1/2 laurierblad tot de helft inkoken.1
  • 1 -zeven afkoelen1
  • 2 -de eierdooiers loskloppen en het ingekookte vocht er onder voordurend roeren aubain-marie laten binden1
  • 3 de geklaarde boter geleidelijk in een kleine straaltje aan toe voegen1
  • 4 de twee sausen met elkaar mengen1
  • 5 de forrellen op een dienschotel schikken

forel op oost-vlaamse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept