Terrine van rog, aubergine en pesto

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst een court-bouillon: doe de geschilde wortel en de ui, waarin de kruidnagels werden gestoken, in een pot. Giet er water over. Voeg de peperbolletjes, de tijm, de laurier, knoflook en wat zout toe. Breng aan de kook en laat onder deksel 20 minuten stevig doorkoken.
  • 2 Zet het vuur laag. Leg de rog in de court-bouillon. Zet het deksel op de pot en laat 15 min pocheren op zeer zacht vuur, zonder dat de bouillon aan de kook komt. Schep de vis uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Snij de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Bak de aubergineschijven 3 minuten aan elke kant in een pan met antikleeflaag in een klein beetje Solo Vloeibaar. Bak ze op stevig vuur. Leg de aubergineschijven telkens tussen keukentissue om af te koelen. Zout de aubergines enkel na het bakken.
  • 4 Maak de pesto: doe de blaadjes van de basilicum in de beker van de blender of staafmixer. Voeg het knoflook, de pijnboompitten, goed wat peper en wat grof zeezout toe. Giet er de olijfolie bij. Mix tot een mooi papje.
  • 5 Haal het visvlees van de graten. Verkruimel het visvlees.
  • 6 Leg een laagje rogvlees in een terrine. Giet er een paar lepels pesto over en bedek met gebakken aubergine. Herhaal deze bewerking tot alle ingrediënten verdwenen zijn. Eindig met een laag aubergine. Dek de terrine af met vershoudfolie.
  • 7 Zet minstens 12 uur weg in de koelkast. Laat de pastei dan uit de terrine glijden en snij in schijfjes. Serveer met wat salade.

Terrine van rog, aubergine en pesto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept