Garnaal Loempia's

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat diepvriesdeeg ontdooien, snij de prei in dunne ringen, snipper de gepelde sjalot fijn, schil en rasp de gemberwortel. Verhit de olie en roerbak de groenten en gember 3 minuten hierin, doe er de sojascheuten bij en roerbak nog 1 minuut.
  • 2 Voeg er de sambal en garnalen toe, schep nog eens goed om en laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven op 200°C, bekleed een bakplaat met bakpapier en snij elk vel filodeeg in 2 lange repen. Leg 1 eL van het garnalenmengsel aan het begin van elke reep en rol die 2 slagen om, kwast de zijkant van het deeg lichtjes in met water, vouw ze over de vulling naar binnen en rol het deeg verder op.
  • 3 Leg de rolletjes met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk ze met de gesmolten boter, bak de loempia's in 20 à 25 minuten goudbruin. Serveer deze bv. op een bedje van Chineese kool met fijngesnipperde zilveruitjes, verse koriander besprenkeld met wat citroensap.
  • 4 TIP -ontdooien van filodeeg 1 uur op kamertemperatuur, 4 à 5 uur in de koelkast
  • 5
    - dek filodeeg dat moet wachten af met een vochtige doek.
  • 6
    - de vulling moet altijd afgekoeld en zo droog mogelijk zijn

Garnaal Loempia's is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken garnalen met limoendressing
15 min Snack
Bekijk recept
Aperitiefsnoepjes met grijze garnalen
20 min Snack
Bekijk recept
Krokante gamba met currydip
25 min-
Bekijk recept