Tijgergarnalen op een slaatje met nori

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 liter water aan de kook. Kook de witte kool en de aspergepunten gedurende 1 minuut.
  • 2 Laat uitlekken en afkoelen tot lauw.
  • 3 Meng een eetlepel citroensap, de mirin, de miso, de gesnipperde sjalot en 3 eetlepels olie tot een dressing.
  • 4 Voeg naar smaak peper toe. Vermeng met de aspergepunten en de witte kool.
  • 5 Strooi de reepjes nori erover.
  • 6 Fruit de knoflook in de Solo. Zet het vuur hoog en bak de garnalen in de hete pan gedurende 2 à 3 minuten.
  • 7 Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met een snufje zout.
  • 8 Serveer direct op een bedje van het nori-slaatje.

Tijgergarnalen op een slaatje met nori is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse nori-omeletrolletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept