Carpaccio van sint-jakobsschelpen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de vinaigrette: meng de olie en de azijn en kruid met peper en zout.
  • 2 Leg de rauwe sint-jakobsschelpen in een plasticfolie die op voorhand met olijfolie werd ingesmeerd.
  • 3 Plooi de plasticfolie dubbel en plet het geheel tot een carpaccio met behulp van een plat voorwerp (de bodem van een pan bijvoorbeeld), door kleine klopjes te geven. Schik de carpaccio vervolgens op het bord.
  • 4 Smeer de carpaccio met behulp van een penseeltje in met de vinaigrette.
  • 5 Wacht nog ten minste 10 minuten alvorens op te dienen.
  • 6 Werk verder af met grof zeezout en peper.
  • 7 Schik vervolgens ook de kreukels op het bord.
  • 8 Dien op met dunne sneetjes brood.

Carpaccio van sint-jakobsschelpen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept