Lepelhapje met witloof en scampi

8
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het schoongemaakte witloof fijn en roerbak het op hevig vuur in 1 el boter. Voeg honing, kerriepoeder, sinaasappelsap, zeste en schaaldierenfond toe. Laat inkoken tot één derde van het volume. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.
  • 2 Pel de scampi, snij ze op de rug overlangs in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bak ze kort in een pan met antiaanbaklaag in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verdeel het witloof over acht hapjeslepels en schik er de scampi bovenop. Garneer met sesamzaadjes en gesnipperde bieslook

Lepelhapje met witloof en scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lepelhapje scampi met kruidenboter
5 min
Bekijk recept
Lepelhapje van gemarineerde sardines
80 min
Bekijk recept
lepelhapje van gerookte forel
10 min
Bekijk recept
Lepelhapje van wildpaté met uienconfituur
5 min
Bekijk recept