Zalm, béarnaisesaus met garnalen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de asperges in gezouten kokend water. Pel de garnalen en houd het afval apart. Doe dit laatste, samen met de gehakte sjalot en de helft van de dragon in een steelpannetje.
  • 2 Voeg de witte wijn en 1 dl water toe en kook op een zacht vuurtje in tot 1 eetlepel vocht.
  • 3 Doe alles in een puntzeef en giet het vocht in een andere steelpan. In een warm, maar niet kokend waterbad voegt u er de eierdooiers bij. Blijf kloppen tot u een luchtige, schuimige saus bekomt. Verwerk er de zachte boter in en meng heel grondig. breng de béarnaise op smaak met cayennepeper en voeg de garnalen en de rest van de dragon toe. verhit de saus op een zacht vuur maar zorg ervoor dat de eierdooiers niet aan de kook komen.
  • 4 Bak de zalmfilets, op smaak gebracht met zout en peper, op de barbecue of in de oven.
  • 5 leg ze samen met de asperges op een voorverwarmde dienschotel. Overgiet met de hete saus en dien onmiddellijk op

Zalm, béarnaisesaus met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept