Sint-jakobsschelpen met knapperige groentjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mousse van zoete aardappel en peterselie
  • 2 Snij de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 min in de kippenbouillon.
  • 3 Week het gelatineblaadje in koud water, knijp het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon.
  • 4 Blancheer de peterselie kort in gezouten water en laat hem goed uitlekken.
  • 5 Mix de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn. Laat afkoelen.
  • 6 Klop de room op en roer door het mengsel.
  • 7 Laat opstijven in de koelkast.
  • 8 Knapperige groentjes
  • 9 Snij alle groenten in blokjes.1
  • 0 Bak de groenten in wat Solo tot ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.1
  • 1 Zoete aardappel chips.1
  • 2 Snij een zoete aardappel met een dunschiller in lange slierten en frituur de slierten op 160°, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.1
  • 3 Vietnamese dressing1
  • 4 Snij de look en de chilipepertje fijn.1
  • 5 Doe alle ingrediënten – limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie – in een shaker en flink schudden.1
  • 6 Sint-Jakobsvuchten.1
  • 7 Dep de sint-jakobsschelpen droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de bloem. Schud de overbodige bloem af.1
  • 8 Bak de sint-jakobsschelpen met wat Solo in een koekenpan mooi bruin.1
  • 9 Leg eerst de groentjes in een serveerring op het bord, daarop de dressing, de st-jacobsvruchten met als versiering de zoete aardappel chips en ernaast een lepel mousse en een streepje vijgencoulis.

Sint-jakobsschelpen met knapperige groentjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept