Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden
  • 2 Was de paprika. Verwijder de zaadjes en snij met schil in stukjes. Reinig de sjalotjes, selder en wortel en snij ze grof. Voeg een gepeld teentje look toe.
  • 3 Stoof alle groenten aan in Solo. Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Laat ongeveer een half uur langzaam sudderen. Kruid met peper en zout. Mix en zeef.
  • 4 Ontvel en ontvlies de zeeduivel, maar snij de vis niet van de graat.
  • 5 Verdeel in porties en bestrijk de bovenkant met losgeklopt eiwit en druk die kant in de sesamzaadjes.
  • 6 Kruid de vis, laat aankleuren in Solo, en laat verder garen in de oven.
  • 7 Snij de venkel in heel fijne reepjes. Stoof gaar in een nootje Solo op een zacht vuurtje. Voeg peper en zout toe.
  • 8 Schik een bedje venkel op de borden, leg daarop de vis en lepel er de saus rond.

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept