Kreeft met cantharellen en parmezaan

4
205 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dompel de kreeften 2 tot 3 minuten in een kookpot met kokend water en een groentebouillonblokje.
  • 2 Snijd de kreeften in de lengte in tweeën en verwijder de scharen.
  • 3 Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de scharen.
  • 4 Snijd in kleine blokjes.
  • 5 Bewaar. Hak de rest en zet opzij.
  • 6 Maak de de cantharellen schoon.
  • 7 Bewaar 2 mooie dragontakjes en hak de rest.
  • 8 Doe in een braadpan met 25 g Solo de fijngehakte kreeftresten, 100 g cantharellen, 1/2 groentebouillonblokje en 1,5 dl water.
  • 9 Laat inkoken tot de helft, zeef en zet weg. 1
  • 0 Doe de overblijvende cantharellen (300 g) in een pan met 50 g Solo. 1
  • 1 Voeg zout en peper toe. Braad stevig gedurende 4 minuten; voeg het in fijne blokjes gesneden sjalotje toe; laat zachtjes slinken, zet vervolgens het vuur hoger en deglaceer met witte wijn tot de wijn geabsorbeerd is. 1
  • 2 Voor je opdient, kleur je de kreeftenstaarten langs de snijkant in een braadpan met de 25 g overblijvende Solo en zet je ze in de warme oven (180° gedurende 5 minuten) met de grof gemalen peper. Hou warm. 1
  • 3 Laat de kleine kreeftenblokjes 3 minuten fruiten in dezelfde pan. 1
  • 4 Ontvet. 1
  • 5 Giet de kreeftensaus erbij, voeg de gehakte dragon toe, een vleugje muskaatnoot en meng het geheel. 1
  • 6 Bekleed een bakplaat met bakpapier.1
  • 7 Smeer in met flink wat Solo. 1
  • 8 Rasp de parmezaan, strooi hem in een ronde vorm met een diameter van 7 of 8 cm op de bakplaat. 1
  • 9 Zet in de oven tot het goudbruin kleurt. 2
  • 0 Warm het garnituur weer op.Leg de kreeft, de cantharellen, een wafeltje parmezaan, de saus en een takje dragon op een bord.

Kreeft met cantharellen en parmezaan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept