Tompoes van gewokte groenten met langoustines

4
42 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de parmezaan en de gruyère.
  • 2 Maak 12 kleine, platte deegkoekjes, leg ze op een met Solo ingevette bakplaat.
  • 3 Ze mogen niet meer dan 2 mm dik zijn. Bak ze snel in een heel hete oven.
  • 4 Spoel de groenten. Schil de worteltjes en snij de prei, de selder en de venkel in julienne.
  • 5 Dop de erwten en de tuinbonen en blancheer ze. Spoel de soja- en erwtenscheuten.
  • 6 Pel de gember en hak hem fijn.
  • 7 Giet een straaltje olijfolie in de wok, verhit de olie en voeg er de groentejulienne en de worteltjes aan toe.
  • 8 Laat bakken op een zacht vuurtje.
  • 9 Voeg na 2 minuten de soja- en erwtenscheuten toe. 1
  • 0 Laat nog een minuutje bakken en voeg vervolgens de erwten en de tuinbonen toe. 1
  • 1 Breng op smaak met zout en peper en voeg de gember toe. 1
  • 2 Zet het vuur af.1
  • 3 Voeg de honing en de sojasaus toe.1
  • 4 Meng alles en hou het warm. 1
  • 5 Snij de peper in fijne brusoise.1
  • 6 Bak de langoustinestaarten op een hoog vuur. 1
  • 7 Kruid met zout en peper en voeg de curry toe.1
  • 8 Blus met balsamicoazijn en olijfolie, voeg de brunoise en de bieslook toe. 1
  • 9 Dien op in een torentje met afwisselend een laag groenten en een parmezaankoekje. 2
  • 0 Werk af met een toefje shiso cress. Schik vervolgens de langoustines op het bord en omring ze met een straaltje vinaigrette.

Tompoes van gewokte groenten met langoustines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompoes van paddenstoelen
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van portobello
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
tompoes van marsepein met abrikozencoulis
30 min Nagerecht
Bekijk recept