pasta met zeetong

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de helft van het basilicum in fijne reepjes.
  • 2 Rol de tongfilets op en stoom ze gaar in een stoomoven of -mandje, gedurende 7 à 10 minuten.
  • 3 Fruit de knoflook en sjalot in wat boter, zonder te laten kleuren. Voeg de ricotta en de wijn toe en laat inkoken tot sausdikte. Doe de basilicumsnippers erbij en kruid naar smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng door de saus.
  • 4 Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de pasta over borden. Leg er de gestoomde tongrolletjes en de kerstomaten bij. Trek de mozzarella in stukjes en bestrooi er de borden mee. Werk af met de rest van het basilicum.

pasta met zeetong is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeetong à la Meuniére
0 min
Bekijk recept
Lillose zeetong
0 min
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept