Gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd om de vulling te bereiden het spek in kleine blokjes. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Plet het teentje look. Meng in een schaal het varkensgehakt, de kleine blokjes spek, de wortelblokjes, de gedroogde paddestoelen, het geplette teentje look en de pure chocolade. Zet koel weg.
  • 2 Spoel de kool en snijd hem zodat u enkel de mooiste bladeren overhoudt. U heeft er in totaal 12 nodig. Giet 2 liter water in de braad-/stoofpan en breng aan de kook. Dompel de koolbladeren 3 minuten in het Laat uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Zet opzij.
  • 3 Doe de tomatencoulis en -puree, de witte wijn, de gesnipperde ui, het geplette teentje look, de bouquet garni en de kastanjes in de stoofpan. Laat afgedekt op een zacht vuur koken terwijl u de kleine gevulde kolen bereidt.
  • 4 Bereid de kleine gevulde kolen in een kom: bekleed de bodem van de kom met een voorgekookt koolblad (de nerven naar boven toe), strijk wat vulling uit over het volledige oppervlak van het koolblad. Herhaal dit twee keer. Druk de koolbladeren tegen de binnenkant van de kom om een bol te maken. Neem de bol eruit. Aarzel niet om de gevulde kooltjes nog met de hand te bewerken.
  • 5 Kook de kooltjes gedurende 35 minuten in de afgedekte stoofpan met de saus op een middelmatig vuur. Wanneer alles klaar is om op te dienen, aarzel dan niet om uw stoofpan op tafel te zetten! Ze zal de gevulde kooltjes nog gedurende 45 minuten warm houden.
  • 6 Dit is een recept van 'Le Creuset'.

Gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dim sums met garnalen en waterkastanje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept