Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel

2
170 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snijd de uien in partjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de helft van de Becel Original in een diep braadpannetje. Bestrooi de magere runderlapjes met driekwart van de tijm en royaal met peper. Bak ze met de uien en tijm in de Becel om en om op een matig vuur een beetje bruin. Voeg net genoeg heet water toe om de runderlapjes onder te zetten. Roer het acaipoeder erdoor. Breng tegen de kook aan. Leg het deksel half op de pan en stoof de lapjes in ca. 2 en een half uur op het allerlaagste pitje gaar.
  • 2 Maak ondertussen de worteltjes schoon. Snijd de venkel in partjes (houd het fijne groen apart). Voeg de worteltjes, venkelpartjes en abrikozen - als het vlees 2 uur heeft gestoofd - aan de pan toe en laat ze het laatste half uur mee garen.
  • 3 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Roer de mosterd door het stoofvocht. Verdeel de zilvervliesrijst over 2 borden. Schep het vlees met de groenten en abrikozen erbij. Strooi het venkelgroen erover.

Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Acai-forel uit de oven met rode ui
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Acai en banaan ovenschoteltjes met kaneel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept