Gourmet hamburgers

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Verhit de Solo in een koekenpan en stoof de uiringen op een zacht vuur aan met de rest van de ingrediënten (Guinnessbier, esdoornsiroop, tijm, peper en zeezout). Laat zacht stoven tot de uischijfjes licht gekaramelliseerd en glanzend zijn.
  • 2 Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en vorm er met vochtige handen 4 hamburgers van, op de maat van je broodjes. Verhit Solo in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden mooi bruin en gaar ze naar smaak.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de plakjes bacon op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze krokant.
  • 4 Meng de pickles met de mayonaise of zure room tot een glad sausje. Was de ijsbergsla, dep hem droog en trek hem in stukjes.
  • 5 Snijd de sesambroodjes in helften en leg op de onderste helft een sneetje Cheddar. Zet kort onder de grill in de oven tot de kaas licht smelt.
  • 6 Verdeel er telkens een laagje sla en uiringen over. Leg er de burger en bacon op en werk af met de picklesmayonaise. Zet de bovenste helft van het broodje op de burger en serveer.

Gourmet hamburgers is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde garnalen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's (advertorial)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasgourmet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept