Zoervleis (Zuurvlees)

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer de poulet 24 uur in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier, kruidnagels.
  • 2 Braad het goed uitgelekte vlees aan en blus af met de marinade.
  • 3 Braad de grof gesneden uien apart en voeg ze bij het vlees.
  • 4 Voeg de suiker en de stroop toe als alles begint te koken en laat het ongeveer 2 uur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
  • 5 Als het vlees gaar is, doet u de plakken ontbijtkoek erbij om het geheel te binden.
  • 6 Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • 7 De gewenste zoetzuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat appel-perenstroop toe te voegen.

Zoervleis (Zuurvlees) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zuurvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
3u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoervleis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mestreechs Zoervleis
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept