Potje van vleesblokjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het sinaasappelsap met de kerrie. Voeg de vleesblokjes toe en laat minimaal 5 minuten in deze marinade trekken (langer kan ook).
  • 2 Maak de sluimerwtjes schoon en snijd de tomaten in partjes.
  • 3 Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  • 4 Verhit de margarine in een hapjes- of stoofpan en bak hierin de vleesblokjes 3 minuten. Voeg de aardappeltjes, de bouillon en de marinade toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in ca. 8 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de sluimerwtjes en tomaat toe en laat het husselpotje in ca. 8 minuten gaar worden.
  • 5 Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer door het husselpotje. Laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  • 6 Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

Potje van vleesblokjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met roergebakken bloemkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept