Japanse tartaartjes met roergebakken spitskool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer in een diepbord een marinade van de sojasaus, rijstwijn, gembersiroop, knoflook en het bouillonketeltje. Laat de tartaartjes aan beide zijden 5 minuten marineren, totaal 10 minuten.
  • 2 Maak de rode uien en bosuitjes schoon en snijd deze in ringen. Verwijder de lelijke bladeren van de spitskool, was de spitskool aan de buitenzijde. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd in repen. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de groente op hoog vuur in 3-4 minuten beetgaar. Laat de groenten op zacht vuur nog even smoren.
  • 4 Bak de tartaartjes in hun marinade in een pan in 5 minuten bruin en gaar. Neem de tartaartjes uit de pan, voeg 150 ml water toe en roer het met de marinade in de pan los tot een sausje. Voeg het sausje toe bij de gebakken groenten.

Japanse tartaartjes met roergebakken spitskool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept