Bok & Burger

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom het gehakt, knoflook(geperst), fijngesneden sjalot, ei en kaneel. Vorm van het gehakt 4 hamburgers en gril ze kort in de pan. Leg de hamburgers in een ovenschaal en zet apart.
  • 2 Voor de uien compote:
  • 3 snijd de uien fijn en stoof ze in 20 minuten zacht in een hapjespan met de boter, basterdsuiker, balsamicoazijn en 5 kruiden poeder. Voeg tussentijds water toe als het mengsel te droog wordt.
  • 4 afwerking:
  • 5 Beleg de burgers met een plakje gruyère en zet in de over tot de kaas is gesmolten. Bak in een koekenpan de ontbijtspek krokant. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de onderkant van het broodje achtereenvolgens met: rucola sla, ontbijtspek, de hamburger en de uien compote.
  • 6 heerlijk in combinatie met Jopen bokbier.

Bok & Burger is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische burger in shoarmabroodje
15 min
Bekijk recept
Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept

Rijnlandse Hachee Met Donker (bok)bier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische Groenten Met Soyasaus
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Rode Hete Thai Bief Met Cashews
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese Kool Met Garnalen, Gesmoorde
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept