Ball met stoemp en duo van sauzen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper voor de ball de ui fijn en meng samen met het ei door het gehakt. Rol er vier ballen van (ongeveer 180 gr per bal) en haal door het paneermeel. Leg de ballen op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
  • 2 Snipper voor de ball de ui fijn en meng samen met het ei door het gehakt. Rol er vier ballen van (ongeveer 180 gr per bal) en haal door het paneermeel. Leg de ballen op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
  • 3 Schil voor de stoemp de aardappelen en wortels. Kook samen gaar in gezouten water. Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in partjes aan in wat olie tot ze mooi goudgeel en krokant gebakken zijn.
  • 4 Giet de gare aardappelen en wortels af, laat nog wat drogen op het vuur en stamp alles fijn met pureestamper. Voeg de gebakken groentjes en erwtjes toe, roer er een klontje boter onder en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  • 5 Snijd voor de green curry-saus de sjalot en appel in grove stukken en bak aan in wat olijfolie. Voeg de currypasta toe en laat goed bakken zodat de smaken uit de currypasta loskomen. Doe er de gember, genipperde limoenblaadjes en kokosmelk bij en laat een kwartiertje inkoken. Mix de saus glad en laat een kwartiertje inkoken.
  • 6 Snijd voor de Balls & Glory-saus de ui en wortel in grove stukken en bak met het gerookte spek aan in een klontje boter. Voeg peer en bruine fond toe en laat een kwartier inkoken samen met tijm en laurier. Verwijder tijm en laurier, mix fijn en werk af met veenbessenconfituur.

Ball met stoemp en duo van sauzen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Have A Ball
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Snowballs
10-20 min -
Bekijk recept
Chinese Baked Sweet Bread Dough
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scotch Pies
0-10 min -
Bekijk recept