Winters stoofpotje van varkensvlees.

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de pruimen een uur in warm water en snijd het vlees in stukjes.
  • 2 Meng dit met 1 eetlepel olie, kaneel, peper, tijm en rozemarijn.
  • 3 Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak het vlees al omscheppend bruin.neem het vlees uit de pan en hou het even apart.
  • 4 Snipper de uien en knoflook fijn.
  • 5 Fruit de uien in de pan waarin het vlees is gebakken (indien nodig olie toevoegen)
  • 6 Haal de uien uit de pan en voeg ze bij het vlees.
  • 7 Doe wijn, mosterd en azijn in de pan en roer alle aanbaksels los.
  • 8 Laat het geheel gedurende 10 minuten inkoken
  • 9 Maak de winterpeen schoon en snijd die in blokjes.1
  • 0 Doe vlees en ui terug in de pan en voeg nu knoflook, winterpeen, peper en 3 dl water toe1
  • 1 Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan1
  • 2 Voeg de zilveruitjes en de gewelde pruimen toe.1
  • 3 Hak de peterselie fijn en roer die door de stoofschotel.1
  • 4 Laat de stoofpot nog 15 minuten zachtjes sudderen.1
  • 5 Tip!1
  • 6 Maak een dubbele portie, zodat je een andere keer snel een lekkere maaltijd op tafel zet.

Winters stoofpotje van varkensvlees. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Winters stoofpotje met rijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met spek
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Winters stoofpannetje
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
"Appeltrut "Een heerlijk winters dessert
40 min Nagerecht
Bekijk recept