Varkensmignonette met savooistamppot

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder lelijk blad van de savooikool en snijd de rest in fijne repen. Spoel ze schoon en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • 2 Bak de spekblokjes in een eetlepel Solo goudbruin. Voeg de gesneden en uitgelekte savooirepen met een extra lepel Solo toe. Stoof afgedekt op een zacht vuurtje tot de savooi zacht is. Kruid met peper en een beetje zout.
  • 3 Pureer de aardappelen, voeg 1 el Solo en een flinke scheut melk toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de gestoofde savooi met de puree.
  • 4 Bak de mignonettes in 1 el Solo langs beide kanten in enkele minuten goudbruin (niet te lang anders wordt het vlees taai). Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Schenk de bouillon in de pan, breng op hoog vuur aan de kook en roer het aanbaksel uit de pan los. Voeg enkele vlokjes Solo toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 5 Serveer de savooistamppot met de mignonettes en de saus.

Varkensmignonette met savooistamppot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met groenterösti
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept