Vijf heerlijke

6
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 5 verschillende supersimpele hapjes voor oudjaarsavond: 2 met vlees, 2 vegetarische en eentje met vis. Ze zijn geschikt als borrelhapjes, maar ook als onderdeel van een buffetje, of later op de avond tijdens een feest. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken. Vooral niet teveel tijd in de keuken doorbrengen op dit soort avonden!
  • 2 A Groene Japanse aspergerolletjes.Voor 20 stuks:20 plakjes rosbief, ietsje dikker gesneden (vraag de slager)100 ml Teriyakimarinade 20 groene asperges 1 el sesamzaadjes.Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Blancheer ze ca 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Snijd ze in tweeën en rol telkens 2 helften in een plakje rosbief.Marineer de rosbief 30 minuten in de teriyakimarinade. Laat uitlekken.Verwarm de grillpan en grill de rolletjes even heel kort aan twee kanten.Leg op een schaal en bestrooi met sesamzaadjes.
  • 3 B Witlofbootjes met avocado-mierikswortelcrème.4stronkjes witlof2 rijpe avocado’s, 1 tl mierikswortel (potje), 2 el walnoten fijngehakt, 2 el mayonaise, 1 sjalot fijn gesnipperd, 1 el koriander fijn gesneden, bosje verse dille. Snijd de witlofblaadjes van de stronk. Meng met een vork het vruchtvlees van de avocado’s met de overige ingrediënten. Slap eventueel iets af met olijfolie. Breng op smaak. Schep in de witlofblaadjes een lepel avocadocrème. Garneer met dille.
  • 4 C Wortelrolletje met geitenkaas en komkommer. 1 grote winterpeen geschrapt, 200 gr zachte geitenkaas, 1 komkommer in plakjes van 1 cm, 1 bosje bieslook klein geknipt, honing naar smaak uit een knijpfles.
  • 5 Schaaf de winterpeen over de lengte in dunne plakken. Dit kan met een dunschiller of een kaasschaaf. Blancheer de plakken 1 minuut in water met zout en spoel koud onder de kraan. Dep ze droog en snijd ze eventueel bij. Steek de geitenkaas uit met een kleine steker en doe dit ook met de komkommer. Leg een plakje komkommer op je plank, leg daarop een plakje geitenkaas, en rol vervolgens de wortel omheen. Doe er een druppel honing bovenop, en bestrooi met de bieslook.
  • 6 D Aardappel-spekballetjes. 12 krieltjes in de schil gewassen, 12 plakjes gerookt spek, 1 eetlepel grove mosterd, 2 el crème fraîche,
  • 7 Kook de krieltjes gaar in water met zout.Spoel ze koud, dep ze droog en rol er een plakje spek omheen. Zet deze vast met een prikker. Bak de balletjes in een koekenpan goudbruin.Meng de mosterd met de crème fraîche en serveer de dip bij de balletjes.
  • 8 E Gerookte zalm op chips, 24 dikke ambachtelijke chips (dus geen gewone chips) 100 gerookte zalm, 4 el crème fraîche. bosje bladpeterselie, potje imitatie kaviaar,1 gekookt rood bietje, geschild. Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel deze over de chipjes.Bestrooi met peper. Meng de crème fraîche met het gekookte bietje in de keukenmachine tot een gladde saus en breng op smaak. Schep op elk chipje een beetje saus, daarop wat kaviaar en daarop een blaadje peterselie. Serveer direct.

Vijf heerlijke is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept