1 KRUID DE KALKOEN MET PEPER , ZOUT , NOOTMUSKAAT.
2 VERHIT DE OLIJFOLIE EN VOEG DE KNOFLOOK , LAURIER , TIJM , EN ROZEMARIJN TOE . BAK HIERIN DE KALKOEN . LAAT MOOI AANKORSTEN EN LAAT DAARNA ZACHT SUDDEREN . GLACEER DE ZILVERUITJES IN WAT BOTER EN SUIKER . BAK DE SPEKREEPJES UIT . BAK HET SJALOTJE IN WAT BOTER EN LAAT DE WORTELBLOKJES , CHAMPIGNONS , EN KNOLSELDER MEESTOVEN . KRUID MET PEPER EN ZOUT . HAAL DE KALKOENSTUKKEN UIT DE PAN EN GIET OVERTOLLIG VET WEG . DEGLACEER DE PAN MET COGNAC EN WIJN EN LAAT STERK INKOKEN TOT SAUS DIKT . NAPPEER DE KALKOEN MET DE SAUS EN SERVEER MET KROKETTEN .
Coq au vin ( haantje in de rode wijn ). is een recept van Solo Open Kitchen