Stevige herfstovenschotel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden
  • 2 Doe een paar scheutjes olijfolie in de braadpan.
  • 3 Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree.
  • 5 Lekker zacht laten worden.
  • 6 Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen, totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus.
  • 7 Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water.
  • 8 Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas.
  • 9 Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht.1
  • 0 Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal.1
  • 1 Dek het af met de net gemaakte puree.1
  • 2 Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken.1
  • 3 Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar !1
  • 4 Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.1
  • 5 Serveertips1
  • 6 Drink er een glas mooie volle rode wijn bij.

Stevige herfstovenschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige courgettechutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept