Ossenhaas in zoutkorst met portsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schroei de ossenhaas in 2 minuten dicht met de olijfolie en laat hem op een bord afkoelen. Maal in de keukenmachine knoflook, peterselie en sjalotje fijn tot een smeerbare massa ontstaat. Smeer het vlees hiermee in en bestrooi het met peper.
  • 2 Meng bloem, laurierbadjes, peterselie, eiwitten en zout in de keukenmachine, voeg het lauwe water toe tot een soepel deeg ontstaat. Rol meteen uit, want zout neemt al het vocht op en het deeg wordt keihard. Pak het vlees in het deeg. Sluit de naden met water. leg het pakket met de naden naar beneden op een bakplaat( MEP)
  • 3 Portsaus
  • 4 Doe 5 gram boter in een sauspan en laat hierin de honing snel karameliseren. Giet de port erbij en laat dit inkoken tot een stroperige massa. Voeg de rode wijn en de fond toe en laat dit alles tot 1/4 van de oorspronkelijke volume inkoken. Bind af met beurre manie(MEP)
  • 5 Zet de oven op 190 graden. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakjes rookspek op een halfhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Roer er dan de salieblaadjes en de plakken gesneden knoflook door. Bak dit samen nog een minuut door. Haal de pan van het vuur.
  • 6 Snij de aadappelen in plakjes van ca1/2 cm dikte. Meng in een grote kom de aardappelplakken met de inhoud van de koekenpan en de creme fraiche. Bestrooi met peper en zout.
  • 7 Doe het aardappelmengsel in een braadslee, dek af met aluminiumfolie(MEP)
  • 8 Afmaken:
  • 9 1/ Zet de ossenhaas 20 minuten in een oven van 250 graden. Haal het er na de baktijd uit en laat het 5 minuten rusten. Verwijder de kort en gooi deze weg. Snij het vlees in plakken.1
  • 0 2 / Monteer de saus met 75 gram koude boter. Hou de saus warm maar laat deze niet meer koken. 1
  • 1 3 / Zet de aardapppel 50 minuten in de over van 190 graden. Verwijder na 30 minuten het folie en bak de bovenkant bruin. Strooi 5 minuten voor het eind de paramzaanse kaas erover.

Ossenhaas in zoutkorst met portsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ossenhaas met groenepepertuinkersboter
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gemarineerde ossenhaas
40 min Voorgerecht
Bekijk recept