Brochette met dijonaisesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de roux. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken op een zacht vuurtje.
  • 2 Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook, klop de roux goed los zodat er geen klonters achterblijven.
  • 3 Voeg de room, de mosterd en de graanmosterd toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met peper van de molen en zout.
  • 4 Bestrijk het vlees lichtjes met wat arachide- of maïsolie en kruid het met een weinig zout.
  • 5 Verhit de grillpan op een hoog vuur. Zet het vuur nu middelhoog en leg het vlees op de plaat. Bak brochette 1minuut aan elke zijde (vier zijden). Zet het vuur vervolgens af en kruid het vlees met een weinig zout en peper van de molen. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie.
  • 6 Voor het bakken op de barbecue: volg de grilltijden van het grillen op de plaat, maar reken er per gaartijd 1 à 2 minuten bij.
  • 7 Giet de saus in een sauskom.
  • 8 Serveer het vlees samen met de saus en een knapperig groen slaatje.

Brochette met dijonaisesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met dijonaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerd hammetje met Dijonaisesaus
0 min
Bekijk recept
Mousselinesaus
10 min
Bekijk recept
Fond feuillet met zalm, spek en Dijonaise saus
0 min
Bekijk recept

Zalmbrochettes met kerstomaat en citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeienbrochetten en anijskaramel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brochettes voor lekkerbekken
Snack
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept