Stoofpotje met rode wijn

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel ui en knoflook, kuis de selder en schraap de wortel.
  • 2 Snipper ui en knoflook, snij de selder in boogjes en de wortel in halve plakjes.
  • 3 Kruid de vleesblokjes met pezo.
  • 4 Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een pan met dikke bodem en schroei er het vlees in porties in aan.
  • 5 Als het vlees een mooi bruin kleurtje heeft, uit de pan halen en de volgende portie bakken.
  • 6 Als alle vlees gebakken is, in dezelfde pan nog 1 el solo doen en de groenten stoven tot ze glazig zijn, blussen met de rode wijn en aan de kook brengen.
  • 7 Het vlees, de tomatenblokjes en de fond toevoegen, terug aan de kook brengen.
  • 8 Laat het vlees gedurende 1 uur onder gesloten deksel op een zacht vuur sudderen.
  • 9 Deksel van de pan nemen en nog 1/2 uur verder laten garen.1
  • 0 Hak wat oregano fijn en voeg die naar eigen smaak toe aan het stoofpotje, afkruiden met pezo.1
  • 1 Opdienen met korte pasta naar keuze, spirelli of farfalle of.....

Stoofpotje met rode wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept