Varkensfilet op zijn oosters

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees in reepjes.
  • 2 Maak een marinade van de sojasaus, de sherry en de gember, leg er het vlees in en meng.
  • 3 Snij de prei in ringen van 3 cm.
  • 4 Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een anti-kleefpan/wok, haal uit de pan en hou apart.
  • 5 Verhit in dezelfde pan/wok 2 el sesamolie en stoof daarin de preiringen, ongeveer 3 minuten, haal uit de pan/wok en hou apart.
  • 6 Dep de reepjes vlees droog met keukenpapier.
  • 7 Verwarm de rest van de sesamolie in dezelfde pan/wok en bak hier de reepjes vlees aan elke kant in aan.
  • 8 Doe er de preiringen bij en roerbak 3 minuten.
  • 9 Voeg de marinade en de bouillon toe en laat even inkoken, kruid af met pezo.1
  • 0 Doe er nu een weinig instandsausbinder bij voor een mooie gladde saus.1
  • 1 Serveer op warme borden, werk af met de geroosterde sesamzaadjes en dien op met rijst.

Varkensfilet op zijn oosters is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept