Entrecote met gekaramelliseerde uien Arrosto di

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de uien:
  • 2 Giet een flinke scheut bakolie in de pan en laat dit warm worden. Breng de temperatuur iets terug en laat de uien glazig worden. Voeg het knoflookteentje toe en bak dit even mee. Voeg de rietsuiker toe en laat dit even karameliseren. Voeg nu als laatste de wijn en balsamicoazijn toe en laat het geheel inkoken tot het vocht verdwenen is. tip
  • 3 Wilt u uw entrecote of biefstuk eens net even anders meegeven? Probeer dan eens deze simpele mix van uien en balsamicoazijn. Voor de entrecotes:
  • 4 U kunt deze gewoon bakken (zo’n 2-3 minuten aan elke kant) en dan even laten rusten in aluminiumfolie. zout en peper pas in de pan toevoegen.
  • 5 tip:
  • 6 voor de afwisseling kunt u ook een marinade maken van 60 ml balsamicoazijn (9, 12 of 15 jaar oud), 1 theelepel bruine suiker, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder. gebruik de helft als marinade en laat het vlees hier 2 uur in rusten. gebruik de rest om het vlees te bestrijken voor het opdienen. omdat de sojasaus vrij zout is hoeft u geen zout of peper te gebruiken in deze variant. serveer de ui op of naast de entrecotesTip
  • 7 Hoe ouder (en dus zoeter) de balsamico, des te minder suiker u nodig heeft. 12 of 15 jaar oud kan ook zonder suiker.

Entrecote met gekaramelliseerde uien Arrosto di is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept