Kipfilet met bleekseldergratin en brie

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Snij de kipfilets in blokjes.
  • 3 Spoel de bleekselder en snij in boogjes van zo'n 4 cm.
  • 4 Borstel de champignons schoon en snij in 2 of in
  • 4
  • 5 Pel en snipper de uien.
  • 6 Verhit 2 el olijfolie en 1el solo in de wok en bak de ui glazig.
  • 7 Doe de kippenblokjes erbij en bak ze lichtbruin.
  • 8 Roer er nu de selderboogjes en de champignons onder, bak even mee.
  • 9 Pel de knoflook en pers uit boven de wok.1
  • 0 Voeg nu het citroensap, de bouillon en de room toe aan het gerecht en laat 5 minuten pruttelen, kruiden met pezo.1
  • 1 Meng er de gehakte peterselie onder.1
  • 2 Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en doe alles in de ovenschaal.1
  • 3 Snij de kaas in dunne plakjes en verwijder de korstjes.1
  • 4 Verdeel de plakjes kaas over het gerecht.1
  • 5 Zet de schaal 20 minuten in de warme oven tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.1
  • 6 Dien op met gekookte of gebakken aardappelen.1
  • 7 Tip: vegetariërs kunnen de kip weglaten of vervangen door een vleesvervanger.1
  • 8 De brie kan je ook vervangen door geitenkaas.

Kipfilet met bleekseldergratin en brie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept