Paté de Campagne

8
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een grote kom en cutter het varkensvlees grof in kleine porties. Neem het doorregen spek (mag met voldoende wit vet) ontdoe van de zwoerd en cutter zeer fijn samen met de lever. Voeg de blokjes ontbijtspek toe aan het geheel. Breng alles op smaak met gemalen of geplette jeneverbes, zout, peper, nootmuskaat en 3 eetlepels cognac. Meng goed met de handen en laat dit marineren in de koelkast voor minstens 6 uur tot één nacht.Beboter een terrinnevorm leg onderaan de laurierblaadjes en bedek met de fijne lapjes ontbijtspek. De volledige vorm moet bedekt zijn en de lapjes moeten tevens over de vorm hangen zodat de paté volledig ingepakt kan worden met ontbijtspek.Voeg de fijn gesnipperde sjalot toe aan het gemarineerde vlees en een losgeklopt ei en meng opnieuw zeer goed met de handen. Vul de vorm met dit mengsel en sluit af met het overhangende ontbijtspek. Bedek met een ingevet stukje bakpapier en omwikkel volledig met alu-folie.Plaats au-bain-marie in een voorverwarmde oven van 185*C gedurende 11/2 uur (90 minuten).Laat afkoelen, giet het overtollige vocht weg en plaats in de koelkast met een gewicht op.
  • 2 Eventueel ’s anderendaags even ontvormen, vorm reinigen en de paté terug plaatsen en afgedekt laten rijpen gedurende één week.Lekker met een stuk bruin brood en uienconfit.

Paté de Campagne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Picknickbrood met tonijnsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gebakken champignons
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Zelfgemaakte vispaté
165 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
No-nonsensebox - vol vitaminen
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept