Varkenshaasje met spek, paksoi, maïs en piquillos

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de maïs van de kolven en stoof aan in een weinig Solo, bevochtig met water tot de maïskorrels onderstaan en voeg wat zout toe, gaar de korrels onder deksel op een laag vuurtje, ongeveer 10 à 12 minuten.
  • 2 Was de paksoi grondig onder koud stromend water. Snijd in stukjes.
  • 3 Mix de piquillos met de knoflook en de kippenbouillon. Haal de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Wikkel de varkenshaasjes in het spek, niet te strak want het spek zal opspannen bij het bakken. Bak de varkenshaasjes op een laag vuur ongeveer 4 minuten aan elke zijde totdat het spek mooi bruin is geworden. Kruid enkel met peper en laat ze nog een 5-tal minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Verhit een wokpan met een weinig Solo, bak hierin de paksoi 1 à 2 minuten, voeg de maïs toe en bak nog even verder, voeg nu de piquillossaus toe en laat even opkoken. Kruid bij met peper en zout.
  • 6 Verdeel de groenten en de saus over de borden, snijd de varkenshaasje in plakjes en verdeel over de groenten.

Varkenshaasje met spek, paksoi, maïs en piquillos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger: De Ibérico / Manchegosaus met piquillos
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minibrochettes van het land en uit de zee
10 min Snack
Bekijk recept
Zeeduivel met kikkererwten, snijbiet
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenfilet op z’n Baskisch met een saus van Piqui
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept