Tajine van lamsvlees en pittige couscous

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
  • 2 Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en braad de lamsschenkels aan.
  • 3 Neem de lamsschenkels uit de pan en stoof vervolgens de uiringen aan in de pan tot ze mooi bruin zijn. Doe de lamsschenkels en de uien in een tajine of een kookpan met een dikke bodem waarop een deksel past, voeg water toe tot alles net onderstaat en doe er de gember, kaneel, cayenne, peterselie en een snuifje zout bij. Breng alles langzaam aan de kook, dek de pan of tajine af en zet het vuur op een laag pitje, laat alles ongeveer 1,5 à 2 uur zachtjes stoven tot het vlees botermals is.
  • 4 Haal de lamsschenkels uit het kookvocht, haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Doe het vlees weer in het kookvocht en laat het verder stoven tot de jus is ingedikt.
  • 5 Breng het water aan de kook met de harissa, de safraan en de Marokkaanse kruidenmengeling. Spoel de couscous in koud water en doe hem in een bij voorkeur aardewerken kom. Overgiet de couscous met de kokende bouillon en dek goed af. Laat ongeveer 5 minuten staan en werk er met een vork of met de handen de olijfolie door waarbij je de couscous goed los roert.

Tajine van lamsvlees en pittige couscous is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept