SOS Piet - Kalfsniertjes in sherrysaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - haal de niertjes met de handen uit z’n vet
  • 2
    - snij het overtollige vet eruit met een mes
  • 3
    - snij de niertjes in gelijke stukken
  • 4
    - zet een kleefpan op een hoog vuur en smelt de boter
  • 5
    - kruid de niertjes met peper & zout
  • 6
    - leg ze in de schuimende boter en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant
  • 7
    - blus de niertjes met water en sherry
  • 8
    - voeg de bouillon, de ajuin, de look en de tomatenpuree toe en roer goed door
  • 9
    - laat alles even doorkoken1
  • 0
    - voeg de room toe en roer door1
  • 1
    - snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze mee in de pan1
  • 2
    - voeg de pijpajuintjes toe1
  • 3
    - roer alles goed door, versier met peterselie en serveer1
  • 4 Puntjes1
  • 5 Snij de niertjes in gelijke stukken1
  • 6 Bak ze in een kleefpan1
  • 7 Gebruik boter ipv olijfolie1
  • 8 Gebruik minder sherry

SOS Piet - Kalfsniertjes in sherrysaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gamba's met sherrysaus
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sherrysaus met vijgen (dessertsaus)
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet met sherrysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

PH SOS Piet - Aspergepuree
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelen op de BBQ
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappel met kaviaar
40 min Bijgerecht
Bekijk recept