Gehaktgratin met pompoen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 1 eetl. boter in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.
  • 2 Voeg het gehakt toe. Schep het regelmatig om en plet het met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.
  • 3 Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel het bouillonblokje boven de bereiding en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen.
  • 4 Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, oregano en, indien nodig, peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
  • 5 Bereid ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer ze. Roer er de melk en de boter door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 6 Giet het mengsel van gehakt en pompoen in een ruime ovenschotel en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet koel weg.
  • 7 Op het moment zelf (30 min. in de oven)
  • 8 Zet de schotel 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.
  • 9 Tip1
  • 0 Dit lekker gegratineerde gerecht kan vooraf klaargemaakt worden. Als u het toch op het moment zelf bereidt, volstaan 20 min. in de oven.

Gehaktgratin met pompoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse gehaktgratin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept