arabisch lamsgehakt

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak in een grote, wijde koekenpan zonder vet 500 g mager lamsgehakt met 2 uitgeperste tenen knoflook en 1 grote, gesnipperde ui 3 min., tot het gehakt licht kleurt. Roer er 1 eetl. baharat-specerijen door en laat het gehaktmengsel nog 1 min. pruttelen. Voeg 100 g blauwe of gele rozijnen, 2 kleingesneden tomaten, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden munt en wat zout en peper toe. Laat het gehakt onafgedekt 5 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Serveer het in warme pitabroodjes met smalle reepjes sla en een schepje yoghurt met munt.
  • 2 eens wat anders en erg lekker zunne

arabisch lamsgehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Gevuld Arabisch brood met granaatappelyoghurt
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Arabisch Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Arabisch Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bapao Met Arabisch-Nederlandse Salade
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept