Gekonfijt buikspek (wout bru)

4
240 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voeg alle ingrediënten voor de pekel toe aan het water. Laat al roerend even aan de kook komen zodat zout en suiker oplossen. Laat afkoelen. Leg het vlees anderhalf uur in de pekel. Spoel het af en droog het.
  • 2 Maak een bouillon door de grof gesneden wortel, ui en de kruiden gedurende 20 minuten te laten koken onder deksel. Leg het spek in de bouillon. Braiseer het spek gedurende 24 uur in de oven die staat afgesteld op 80°C
  • 3 Kook de aardappeltjes gaar en bak ze vervolgens in olijfolie met wat tijm ertussen.
  • 4 Laat de fijngesneden uien zweten op een zacht vuur tot een compote. Kruid met peper, zout en suiker.
  • 5 Haal het spek voorzichtig uit de bouillon en laat uitlekken. Bak op zijn velkant tot het krokant is.
  • 6 Smelt suiker in den pan, blus met azijn en voeg de kalffond bij.
  • 7 Snijd het buikspek in gelijke stukken. Schik een vierkantje ervan op elk bord. Leg er wat van de uiencompote naast en plaats er enkele schijfjes van de krielaardappel bij (op elkaar gestapeld) met daartussen een takje tijm. Werk af met de saus.

Gekonfijt buikspek (wout bru) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met een julienne van spek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met pistousaus en puree met bieslook
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taart met druiven en gekonfijt fruit
35 min
Bekijk recept
Taart met peren en gekonfijt fruit
35 min
Bekijk recept
Zeeduivel met sinaasappelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenonderbouten gekonfijt in bier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept