Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het donkergroene gedeelte van de prei en was de prei grondig. Snijd de prei in gelijke stukken van ongeveer 2,5 cm.
  • 2 Breng een pan water aan de kook en leg hier de ongepelde uitjes 2 minuten in. Giet af en pel de uitjes (dit gaat nu veel eenvoudiger).
  • 3 Smelt een weinig Solo in een grote kookpan, voeg de uitjes en de prei toe en stoof ze kort gaar. Laat ze lichtjes kleuren en blus met de blanke fond.
  • 4 Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Braad het mooi aan op een middelhoog vuur in de olie met een klontje boter, 2 à 3 min. aan elke zijde. Leg het gebraad in een ovenschaal. Bak het spek in dezelfde pan en bewaar.
  • 5 Giet het overtollige vet weg en blus de pan met de witte wijn. Laat alle braadsappen loskoken en voeg dit toe aan de kalfsfond. Schik de uitjes, de prei en het spek bij het kalfsgebraad en giet de fond erover. Bestrijk het kalfsgebraad met de resterende Solo, schik wat blaadje salie over het kalfsgebraad en verdeel de rest van de salie naar smaak bij de groenten. Kruid het geheel met enkele draaien van de pepermolen en een weinig zeezout (over de groenten). Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 170°C en laat het kalfsgebraad zachtjes garen, 20 tot 25 minuten. Dek het vervolgens af met aluminiumfolie en laat het vlees nog 10 minuten rusten.
  • 6 Schik de uitjes, prei en spek op de borden. Snijd het kalfsgebraad in fijne plakjes en overgiet het geheel met wat jus. Mocht de jus nog te vloeibaar zijn, dan kan je deze eerst een beetje binden met wat aardappelzetmeel.
  • 7 Serveer met bijvoorbeeld verse aardappelkroketjes of pommes dauphine!

Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met jonge worteltjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato I
Hoofdgerecht
Bekijk recept