Pot au feu

4
210 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de varkensschouder en het buikspek 3 uur ontzouten in ruim koud water.
  • 2 Maak de groenten schoon. Snij de prei en wortelen grof.
  • 3 Verdeel de boerenkool in 6 stukken. Prik de kruidnagels in de ui. Doe de peperkorrels met de jeneverbes en de korianderzaadjes in een stukje neteldoek en knoop dicht.
  • 4 Verdeel het vlees in stukken. Doe de varkensschouder in een grote pan en giet er water bij tot het vlees net onderstaat. Voeg er de ingeprikte ui aan toe met het kruidentuiltje en de rest van de specerijen. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 uur sudderen. Doe er eventueel meer vocht bij.
  • 5 Doe er het buikspek en het gerookt spek bij en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Doe er dan de groenten en de worst bij. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 30 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Serveer de pot-au-feu goed heet met zoetzure augurkjes en zilveruitjes en verschillende soorten mosterd.

Pot au feu is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pot-au-feu met lotte
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pot-Au-Feu (Puchero)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
POT AU FEU
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept