Boerenterrine

8
180 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de varkensrug en het spek in grove stukken. Ontdoe de lever van vliezen en zeentjes en snij hem in reepjes. Snipper de uien en het teentje knoflook. Hak de peterselie. Doe alles in de keukenmachine en hak het mengsel grof, zodat het vlees nog structuur heeft.
  • 2 Doe het vlees in een grote kom. Voeg er eieren, cognac en 4-kruidenpoeder aan toe. Kruid met flink wat peper en zout. Meng goed.
  • 3 Bekleed de bodem van een terrine met spekswoerd en hou voldoende over voor de bovenkant. Bestrooi met de helft van de laurier en de tijm. Vul de terrine met de vleesfarce en druk stevig aan. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de rest van de laurier en de tijm. Leg er het resterende spekzwoerd op. Dek af met alufolie. Zet de terrine in een ovenschaal die voor de helft gevuld is met kokend water. Laat tweeënhalf uur garen in de oven. Doe er halverwege de baktijd wat heet water bij.
  • 4 Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen. Zet minstens 24 uur in de koelkast. Snij de terrine vlak voor het serveren in mooie plakken.

Boerenterrine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker